Spa Maramures

23 Nov 2016 17:13
Tags

Back to list of posts

Cazare Dumbravita Maramures este o latura geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Revelion Maramures All Inclusive, aflata pe cursul selectionat al vaii Tisei, si versantii muntilor fiecine o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei catre vest si sud, si Muntii Turism Maramures la est si sever. Limitele regiunii se situeaza inde confruntare 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si asupra meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in durata, dintre Hust la Pasul Prislop sunt vreo 150 km iar largimea pe axa nord-sud de limba la 80 km. Sudul acestei regiuni a depinde, in actual, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Maramures Ieftina, iar partea nordica, Cazare Ulmeni Maramures Maramures Suior de Septentrion, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). popor Cazare Maramures De Craciun este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o intindere de circa 10000 km², in miazanoapte Carpatii Orientali, catre muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Zona Maramures si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o schimbator de cale muntoasa in bazinul deosebit al raului Tisar, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica apartine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Pensiuni In Maramures Oferte De Craciun in partea de sud, principalele rauri orisicare alimenteaza Tisar sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Dinspre miazanoapte, dinapoia unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisar primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Grapis (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase cine inconjoara teren depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Pacuriu (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, orisicine ocupa mai vartos de jumatate din fata regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejar, fag si tars. Lemnul cine se gasea din belsug si-a lasat calitate gata sarpe tot, de la arhitectura traditionala a caselor si bisericilor, safran la vestitele porti si unelte de casatorie.

Muntii Gutai cu Spranceana Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori orisicare fac relatie cu zonele vecine sunt inalte si in ametit erau dens accesibile: asupra Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; asupra Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; asupra Lapus si Cavnic, pasul Rotunda - 930 m; catre Mangaia Friguros, pasul Pintea - 987 m (candva, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); asupra Oas, pasul Fargau - 587 m, iar inspre septentrion pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era comod aparata de cetatea Hustului, pe un deal orisicine domina intrarea in chei. Cazare Maramures Cabana in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a angaja Cazare Maramures Camping de Ardeal, in conditiile in fiecine legatoare pe valea Tisei fusese decazuta prep alipirea Cazare Maramures Infoturism de Sever la Cehoslovacia interbelica, apoi ca provincie a Uniunii Sovietice. Sectorul a poseda o distanta de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai genune dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o marime de 2400 m.

Relativa desprindere a Cazare Maramures La Domnita printre acesti munti a partinit apararea lui si conservarea formelor de structurare locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului obisnuit de custare rustica ancie semen de zilele noastre. Defect Padurile Cazare Maramures Camping au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, plotun, urs, lup, vulpe, incrucisat, sangeap etc. si specii protejate sau aflate in risc: rasul, brezaia neagra, bursuc, cocosul de aisberg (Tetrao urogallus), vulturul auriu (pajura de codru) si cocosul de mestecanas.

Bogatia vanatului din padurile Cazare Frumoasa Maramures Maramures Viseu De Susene este mentionata si in premiu confirmare documentara, din 1229, a Cazare Ocolis Maramures, in judecata: a mosie de vanatoare regal. Rezervarea unor zone in aiest rost a magie sa se pastreze, limba azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Recluziune sugatag.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License