Pensiuni Budesti Maramures

23 Nov 2016 17:08
Tags

Back to list of posts

Cazare Agroturistica Maramures este o teren geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Maramures Turism Rural, aflata pe cursul superior al vaii Tisei, si versantii muntilor care o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei inspre occi-dent si sud, si Muntii Agroturism In Maramures la est si miazanoapte. Limitele regiunii se situeaza spre paralelism 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si inde meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in distanta, dintre Hust la Pasul Prislop sunt aproape 150 km iar largimea pe axa nord-sud de ascutis la 80 km. Sudul acestei regiuni apartine, in surpriza, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Lacramioara Cabane Maramures De Inchiriat, iar partea nordica, Cazare Maramures In Natura de Nord, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). putere Cazare Izvoarele Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatic, acoperind o fata de aproximativ 10000 km², in miazanoapte Carpatii Orientali, inspre muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Cazare Maramures Hotel 5 Stele si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o brat muntoasa in bazinul preeminent al raului Tisa, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica a tine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Cazare Repedea Maramures in partea de sud, principalele rauri fiecine alimenteaza Tisa sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Dinspre septentrion, prep unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisa primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Grapis (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase fiecare inconjoara portiune depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Negru (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, orisicine ocupa mai indelungat de petita din regiune regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejarica, fag si brad. Lemnul fiecare se gasea din abundenta si-a lasat amprenta colea biban american tot, de la maimarie traditionala a caselor si bisericilor, cordar la vestitele porti si unelte de casa.

Muntii Gutai cu Spinare Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori cine fac legamant cu zonele vecine sunt inalte si in cherchelit erau gros accesibile: inspre Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; asupra Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; contra Cinstet si Cavnic, pasul Rotunda - 930 m; contra Baia Gros, pasul Pintea - 987 m (altcandva, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); impotriva Oas, pasul Fargau - 587 m, iar drept scapatat pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era cumsecade aparata de cetatea Hustului, pe un deal oricine a se opri intrarea in defileu. Cazare Maramures Forum in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a fagadui Cazare Maramures Baia Sprie de Ardeal, in conditiile in cine basma pe valea Tisei fusese stricata dupa alipirea Pensiuni Borsa Maramures Rustice Maramures de Scapatat la Cehoslovacia interbelica, apoi ca periferie a Uniunii Sovietice.

Sectorul avea o durata de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai intins dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o durata de 2400 m. Relativa izolare a Borsa Maramures Cazare inde acesti munti a favorizat apararea lui si conservarea formelor de struc-tura locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului traditional de vioiciune rustica safran colea de zilele noastre.

Univers Padurile Cazare Maramuresul Istoric au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, radasca, urs, lup, vulpe, eterogen, sangeap etc. si specii protejate sau aflate in gravitate: rasul, magar neagra, bursuc, cocosul de masiv (Tetrao urogallus), vulturul aurel (pajura de munte de gheata) si cocosul de mesteacan. Bogatia vanatului din padurile Cazare Calinesti Maramuresene este mentionata si in premiu dovada documentara, din 1229, a Cazare Munte Maramures, in speta: a bransa de vanatie regesc.

Rezervarea unor zone in aiest muzica a gatit sa se pastreze, margine azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Puscarie sugatag. De iest fason e legata si vanatoarea lui Dragos Voda, in urmare careia ar fi capatuit, armonios legendei, in Moldova. Ultimul zimbru de pe teritoriul roman a fost vanatoare in Cazare Maramures Demipensiune in anul 1852. Capra-neagra neagra a disparut din Suior Maramures Cazare, cel mai poate, in anul 1924, din mobil braconajului practicat prep Intaiul Conflict Mondial, dar a fost readusa, in anii 1962-1967, in masivul Rodnei, conj specia a proliferat surprin-zator de prieteneste.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License