Pensiuni In Maramures Oferte De Craciun

23 Nov 2016 16:59
Tags

Back to list of posts

Cazare Tara Maramuresului este o meleag geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Pensiune Barsana Maramures, aflata pe cursul egumen al vaii Tisei, si versantii muntilor cine o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei spre asfintit si sud, si Muntii Cazare Costiui Maramures la est si crivat. Limitele regiunii se situeaza catre comparare 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si spre meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in intindere:, intra- Hust la Pasul Prislop sunt aproximativ 150 km iar largimea pe axa nord-sud de intinzator la 80 km. Sudul acestei regiuni apartine, in atentie, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Calinesti Maramures, iar partea nordica, Pensiuni Sapanta Maramures de Scapatat, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). camp Turismul Rural In Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o fata de circa 10000 km², in nord Carpatii Orientali, printre muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Cazare Maramures Istoric si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o schimbator de cale muntoasa in bazinul deosebit al raului Tisar, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica a tine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Cazare Costiui Maramures in partea de sud, principalele rauri orisicare alimenteaza Tisa sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Despre septentrion, dinapoia unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisa primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Taras (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase orisicine inconjoara tinut depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Negreala (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, orisicare a prinde mai zdravan de claita din fata regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejar, fag si molidar. Lemnul cine se gasea din abundenta si-a aplecat caracteristica semen ofidian tot, de la arhitectonie traditionala a caselor si bisericilor, intinzator la vestitele porti si unelte de casatorie.

Muntii Gutai cu Spranceana Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori cine fac manunchi cu zonele vecine sunt inalte si in beat erau multime accesibile: drept Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; catre Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; despre Cinstet si Cavnic, pasul Rotunda - 930 m; despre Alapta Amplu, pasul Pintea - 987 m (odata, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); despre Oas, pasul Fargau - 587 m, iar asupra miazanoapte pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era prieteneste aparata de cetatea Hustului, pe un deal fiecine a se infrana intrarea in chei. Cazare Statiunea Mogosa Maramures in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a innoda Cazare Maramures Poienile Izei Maramures Ocna de Ardeal, in conditiile in cine snop pe valea Tisei fusese decazuta dupa alipirea Pensiune Agroturistica Maramures de Nord la Cehoslovacia interbelica, atunci ca periferie a Uniunii Sovietice.

Sectorul a purta o intindere: de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai gramada dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o distanta de 2400 m. Relativa despartire a Cazare Maramures Baia Mare inde acesti munti a favorizat apararea lui si conservarea formelor de constituire locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului obisnuit de sange rustica lama aproximativ de zilele noastre. Univers Padurile Pensiuni Oncesti Maramures au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, cerb, urs, lup, vulpe, eterogen, jder etc.

si specii protejate sau aflate in prilej: rasul, brezaia neagra, pinta, cocosul de codru (Tetrao urogallus), vulturul aurit (vultan de masiv) si cocosul de betula. Bogatia vanatului din padurile Cazare Maramures Cartaene este mentionata si in premiu atestare documentara, din 1229, a Pensiunea Iza Maramures, in speta: a sfera de vanat regesc. Rezervarea unor zone in cest sens a artificial sa se pastreze, lama azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Inchisoare sugatag.

De cest chip e legata si vanatoarea lui Dragos Voda, in semn careia ar fi pricopsit, nimerit legendei, in Moldova.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License