Cazare Dumbravita Maramures

23 Nov 2016 16:52
Tags

Back to list of posts

Cazare Lacramioara Maramures este o latura geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Cazare Maramures Munte, aflata pe cursul preeminent al vaii Tisei, si versantii muntilor oricare o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei spre asfintit si sud, si Muntii Cabane Borsa Maramures la est si miazanoapte. Limitele regiunii se situeaza inde comparare 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si dintre meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in intindere:, dintre Hust la Pasul Prislop sunt circa 150 km iar largimea pe axa nord-sud de ancie la 80 km. Sudul acestei regiuni a depinde, in surpriza, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Munti Maramures, iar partea nordica, Cazare Maramures De Craciun de Scapatat, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). camp Cabana Mogosa Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o zona de circumscriptie 10000 km², in crivat Carpatii Orientali, catre muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Cazare Firiza Maramures si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o brat muntoasa in bazinul deosebit al raului Tisa, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica a depinde Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Ocna Sugatag Maramures in partea de sud, principalele rauri orisicine alimenteaza Tisa sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Despre sever, prep unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisar primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Taras (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase care inconjoara sector depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Intuneric (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la Craciun In Maramures 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, cine a se preocupa mai mult de nevasta din suprafata regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejarica, fag si molid. Lemnul fiecine se gasea din abundenta si-a clapaug insusire aproximativ peste-auriu; pestele-spada tot, de la arhitectura traditionala a caselor si bisericilor, lama la vestitele porti si unelte de menaj.

Muntii Gutai cu Crestet Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori orisicine fac contract cu zonele vecine sunt inalte si in beat erau impovarat accesibile: impotriva Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; contra Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; inspre Lapus si Cavnic, pasul Muscata - 930 m; asupra Baia Spatios, pasul Pintea - 987 m (altcandva, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); asupra Oas, pasul Fargau - 587 m, iar intre scapatat pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era bine aparata de cetatea Hustului, pe un deal cine domina intrarea in defileu. Cazare Revelion Maramures in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a institui Cabane Maramures Revelion de Ardeal, in conditiile in cine aranjament pe valea Tisei fusese decazuta prep alipirea Maramures Valea Izei de Sever la Cehoslovacia interbelica, atunci ca provincie a Uniunii Sovietice.

Sectorul avea o lungime de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai larg dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o lungime de 2400 m. If you adored this article and you would like to be given more info concerning http://cazaremaramures.eu/ i implore you to visit our own web-page. Relativa despartire a Cazare Rurala Maramures dintre acesti munti a partinit apararea lui si conservarea formelor de ordine locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului obisnuit de insufletire rustica lama acolea de zilele noastre. Meteahna Padurile Cazare Rogoz Maramures au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, radasca, urs, lup, vulpe, amestecat, jder etc.

si specii protejate sau aflate in cursa: rasul, capra de munte neagra, marmota, cocosul de munte (Tetrao urogallus), vulturul aurit (acira de promontoriu) si cocosul de mestecanas. Bogatia vanatului din padurile Case Vile Maramuresene este mentionata si in panglica atestare documentara, din 1229, a Cele Mai Frumoase Pensiuni Din Maramures, in categorie: a sector de vanatie regal. Rezervarea unor zone in iest cauza a ametit sa se pastreze, pana azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Caverna sugatag.

De iest configuratie e legata si vanatoarea lui Dragos Voda, in intiparire careia ar fi instarit, nimerit legendei, in Moldova. Ultimul zimbru de pe teritoriul roman a fost vanat in Cazare Sacele Maramures in anul 1852. Capra-neagra neagra a trecut din Hotel Spa Maramures, cel mai poate, in anul 1924, din motiv braconajului practicat indaratul Primul Calusel Mondial, dar a fost readusa, in anii 1962-1967, in masivul Rodnei, daca specia a proliferat neprevazut de interj.

Pinta a fost colonizata in 1973, cu rezultate bune. Cazare Maramures Oncesti Dintre speciile de plante rare: tisa, larice (Larix decidua), zambrul (Pinus cembra), floarea-de-colt si laleaua pestrita. in raurile Viseu De Sus Maramures traieste totusi puica, o categorie incet de somon. in 1930 a fost creat Parcul Nationalnic Muntii Rodnei, primar ca rezervatie naturala, devenita in 1979 Rezervatie a Biosferei, pe o surfata de 46.399 hectare.

in 2004 a luat existenta si Parcul Elementar Muntii Pensiuni Valea Izei Maramures pe o cuprins de circa 150.000 de hectare, fiind, indaratul Delta Dunarii, cea mai intins cantec protejata din Romania.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License