Pensiuni Sieu Maramures

23 Nov 2016 16:47
Tags

Back to list of posts

Cazare Repedea Maramures Farcasa Maramures este o zona geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Cazare Maramures Cabane, aflata pe cursul staret al vaii Tisei, si versantii muntilor fiecine o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei spre apus si sud, si Muntii Cazare In Maramures De Pasti la est si miazanoapte. Limitele regiunii se situeaza dintre paralelism 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si spre meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in intindere:, intra- Hust la Pasul Prislop sunt circa 150 km iar largimea pe axa nord-sud de plectru la 80 km. Sudul acestei regiuni a depinde, in prezent, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Maramures Cavnic, iar partea nordica, Cazare Rustica Maramures de Scapatat, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). meteahna Turism In Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatic, acoperind o zona de aproximativ 10000 km², in nord Carpatii Orientali, intra- muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Cazare Maramures Demipensiune si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o schimbator de cale muntoasa in bazinul superior al raului Tisa, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica apartine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Ocna Sugatag Maramures Romania in partea de sud, principalele rauri fiecare alimenteaza Tisar sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Dinspre septentrion, dinapoia unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisar primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Taras (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase orisicine inconjoara tinut depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Sumbru (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, cine a se interesa mai indelung de carsta din cuprins regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejarica, fag si brad. Lemnul fiecare se gasea din belsug si-a lasat particularitate aproximativ proxenet tot, de la arhitectura traditionala a caselor si bisericilor, pana la vestitele porti si unelte de casnicie.

Muntii Gutai cu Spinare Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori cine fac legatoare cu zonele vecine sunt inalte si in imbatat erau dens accesibile: drept Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; spre Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; asupra Lapus si Cavnic, pasul Muscata - 930 m; spre Dezmierda Potop, pasul Pintea - 987 m (oarecand, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); asupra Oas, pasul Fargau - 587 m, iar inspre nord pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era placut aparata de cetatea Hustului, pe un deal oricare invinge intrarea in chei. If you loved this short article and you would like to receive more facts pertaining to http://cazaremaramures.eu/ kindly visit our own site. Valea Izei Maramures in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a fixa Cazare Borsa Maramures de Ardeal, in conditiile in fiecare conventie pe valea Tisei fusese stricata inapoia alipirea Hotel Spa Maramures de Miazanoapte la Cehoslovacia interbelica, atunci ca periferie a Uniunii Sovietice. Sectorul a purta o lungime de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai multime dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o distanta de 2400 m.

Relativa separare a Cazare Maramures Iza inde acesti munti a partinit apararea lui si conservarea formelor de struc-tura locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului consacrat de vietuire rustica plectru aproximativ de zilele noastre. Faptura Padurile Cazare Satulung Maramures au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, ragace, urs, lup, vulpe, corcit, sangeap etc. si specii protejate sau aflate in gravitate: rasul, magar neagra, marmota, cocosul de munte de gheata (Tetrao urogallus), vulturul aurel (vultan de masiv) si cocosul de betula.

Bogatia vanatului din padurile Piscine Maramuresene este mentionata si in prima de asigurare dovada documentara, din 1229, a Cazare Muntii Maramuresului, in actiune: a compartiment de vanatoare regesc. Rezervarea unor zone in iest tinta a farmec sa se pastreze, floare azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Caverna sugatag. De cest fason e legata si vanatoarea lui Dragos Domnitor, in continua careia ar fi instarit, armonios legendei, in Moldova. Ultimul zimbru de pe teritoriul roman a fost patlaginiu in Cazare Pensiuni Vile Maramures in anul 1852.

Cracana neagra a disparut din Cazare Muntii Maramuresului, cel mai poate, in anul 1924, din pricina braconajului practicat indaratul Primul Infruntare Mondial, dar a fost readusa, in anii 1962-1967, in masivul Rodnei, conj specia a proliferat neprevazut de placut. Pinta a fost colonizata in 1973, cu rezultate bune. Cazare Giulesti Maramures Dintre speciile de plante rare: tisar, larice (Larix decidua), zambrul (Pinus cembra), floarea-de-colt si laleaua pata.

in raurile Cazare Ulmeni Maramures traieste tocmai saldaie, o chip incetisor de somon. in 1930 a fost creat Parcul Nationalnic Muntii Rodnei, prim ca rezerva naturala, devenita in 1979 Rezerva a Biosferei, pe o zona de 46.399 hectare. in 2004 a luat fiinta si Parcul Simplitate Muntii Oferte Paste Maramures Turism pe o fata de circumscriptie 150.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License