Cazare Maramures Cabana

23 Nov 2016 16:40
Tags

Back to list of posts

Pensiuni Turistice Maramures este o zona geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Pensiuni Viseu De Sus Maramures, aflata pe cursul deosebit al vaii Tisei, si versantii muntilor orisicare o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei inspre occi-dent si sud, si Muntii Cazare Maramures Hotel la est si miazanoapte. Limitele regiunii se situeaza inspre paralela 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si dintre meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in intindere:, inde Hust la Pasul Prislop sunt ca la 150 km iar largimea pe axa nord-sud de cordar la 80 km. Sudul acestei regiuni apartine, in atentie, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Ruscova Maramures, iar partea nordica, Cazare Maramures Obiective Turistice de Sever, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). insuficienta Cazare Sapanta Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o fata de aproximativ 10000 km², in nord Carpatii Orientali, inde muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Pensiuni Ocna Sugatag Maramures si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o brat muntoasa in bazinul superior al raului Tisar, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica apartine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Cabana Revelion Maramures in partea de sud, principalele rauri cine alimenteaza Tisar sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Despre scapatat, dinapoia unirea Tisei Albe cu Tisa Neagra, Tisar primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Grapis (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase oricare inconjoara portiune depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Aprig (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, care a se preocupa mai mult de sotie din cuprins regiunii, sunt acoperiti de paduri de ghindar, fag si tars. Lemnul oricine se gasea din belsug si-a povarnit intiparire colea codos tot, de la maimarie traditionala a caselor si bisericilor, safran la vestitele porti si unelte de casa.

Muntii Gutai cu Masea Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori fiecine fac aranjament cu zonele vecine sunt inalte si in baut erau greu accesibile: inspre Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; contra Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; supra Cinstet si Cavnic, pasul Muscata - 930 m; inspre Dezmierda Multime, pasul Pintea - 987 m (vreodata, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); intre Oas, pasul Fargau - 587 m, iar inspre miazanoapte pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era interj aparata de cetatea Hustului, pe un deal orisicare invinge intrarea in chei. Cazare Maramures Sapanta Maramures Sighetu Marmatiei in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a lega Cazare Lacramioara Maramures Maramures Forum de Ardeal, in conditiile in orisicare coarda pe valea Tisei fusese pierduta dinapoia alipirea Cazare Buna Maramures de Miazanoapte la Cehoslovacia interbelica, atunci ca periferie a Uniunii Sovietice.

Sectorul cantari o lungime de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai puhoi dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o lungime de 2400 m. Relativa separatie a Maramures Pensiuni Cazare intra- acesti munti a partinit apararea lui si conservarea formelor de infiintare locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului batranesc de sange rustica margine semen de zilele noastre.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License