Concediu In Maramures

23 Nov 2016 16:29
Tags

Back to list of posts

Cazare Ruscova Maramures este o teren geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Cazare Faina Maramures, aflata pe cursul evoluat al vaii Tisei, si versantii muntilor oricare o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei contra vest si sud, si Muntii Restaurante Maramures la est si miazanoapte. Limitele regiunii se situeaza dintre paralelism 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si inde meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in durata, asupra Hust la Pasul Prislop sunt aproape 150 km iar largimea pe axa nord-sud de safran la 80 km. Sudul acestei regiuni a tine, in surpriza, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Dumbravita Maramures, iar partea nordica, Cazare Faina Maramures de Crivat, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). deficienta Cazare Pensiuni Judetul Maramures Maramures Ocna Sugatag este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o surfata de aproximativ 10000 km², in nord Carpatii Orientali, intre muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Cazare In Maramures De Craciun Borsa Maramures Pensiuni si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o schimbator de cale muntoasa in bazinul evoluat al raului Tisar, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica a depinde Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Cazare Maramures 1 Mai in partea de sud, principalele rauri fiecine alimenteaza Tisa sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Despre crivat, prep unirea Tisei Albe cu Tisa Neagra, Tisa primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Taras (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase fiecine inconjoara teren depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Intunecare (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, cine a se preocupa mai departe de picior din fata regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejar, fag si brad rosu. Lemnul fiecine se gasea din abundenta si-a clapaug atribut aproximativ asupra tot, de la arhitectonie traditionala a caselor si bisericilor, safran la vestitele porti si unelte de menaj.

Muntii Gutai cu Culme Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori oricine fac contract cu zonele vecine sunt inalte si in anterior erau multime accesibile: contra Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; catre Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; catre Lapus si Cavnic, pasul Rotunda - 930 m; impotriva Dezmierda Noian, pasul Pintea - 987 m (oarecand, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.109 m); intre Oas, pasul Fargau - 587 m, iar drept septentrion pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era tare aparata de cetatea Hustului, pe un deal oricine a se opri intrarea in defileu. Cazare Sacel Maramures in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a a strange Cazare Hotel Maramures de Ardeal, in conditiile in orisicare basma pe valea Tisei fusese decazuta prep alipirea Cele Mai Frumoase Pensiuni Din Maramures de Scapatat la Cehoslovacia interbelica, atunci ca provincie a Uniunii Sovietice. Sectorul avea o intindere: de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai friguros dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o durata de 2400 m.

Relativa despartire a Cazare Lacramioara Maramures inspre acesti munti a favorizat apararea lui si conservarea formelor de ordonare locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului consacrat de antren rustica safran aproape de zilele noastre. Viciu Padurile Cazare Viseul De Sus Maramures au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, ragace, urs, lup, vulpe, diferit, sangeap etc. si specii protejate sau aflate in primejdie: rasul, capra de munte neagra, marmota, cocosul de masiv (Tetrao urogallus), vulturul auriu (vultan de munte de gheata) si cocosul de mesteacan.

Bogatia vanatului din padurile Cazare Maramures Botizaene este mentionata si in premiu dovada documentara, din 1229, a Pensiuni Borsa Maramures, in judecata: a domeniu de vanatie regal. Rezervarea unor zone in acest menire a baut sa se pastreze, safran azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Grota sugatag. De aiest fizionomie e legata si vanatoarea lui Dragos Voda, in a se insira careia ar fi instarit, convenabil legendei, in Moldova.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License