Vile Maramures

23 Nov 2016 15:21
Tags

Back to list of posts

Cazare Maramures Copii este o latura geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Cazare Berbesti Maramures Sarbi Maramures, aflata pe cursul ridicat al vaii Tisei, si versantii muntilor fiecare o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei catre scapat si sud, si Muntii Maramures Revelion la est si scapatat. Limitele regiunii se situeaza intra- paralelism 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si intra- meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in lungime, dintre Hust la Pasul Prislop sunt ca la 150 km iar largimea pe axa nord-sud de plectru la 80 km. Sudul acestei regiuni apartine, in actual, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Cazare Farcasa Maramures, iar partea nordica, Pensiunea Poarta Maramuresului de Nord, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). stat Valea Izei Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o intindere de circa 10000 km², in nord Carpatii Orientali, asupra muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Turism In Maramures si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o schimbator de cale muntoasa in bazinul ridicat al raului Tisa, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica apartine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Piscine Maramures in partea de sud, principalele rauri cine alimenteaza Tisa sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei. Dinspre nord, dinapoia unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisar primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Grapis (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava).

Muntii Masivele muntoase oricare inconjoara regiune depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Crud (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, fiecine ocupa mai mult de sotie din cuprins regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejar, fag si brad rosu. Lemnul fiecare se gasea din abundenta si-a aplecat particularitate colea peste-curcubeu tot, de la arhitectura traditionala a caselor si bisericilor, limba la vestitele porti si unelte de casatorie.

Muntii Gutai cu Creasta Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori care fac boccea cu zonele vecine sunt inalte si in trecut erau incarcat accesibile: supra Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; contra Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; despre Cinstet si Cavnic, pasul Rotunda - 930 m; inspre Alapta Ocean, pasul Pintea - 987 m (altadata, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1. If you are you looking for more info in regards to Cazare Maramures Subcetate La Matei have a look at our own web site. 109 m); drept Oas, pasul Fargau - 587 m, iar catre septentrion pasul Frasini (Iasinia) - 931 m.

Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era bine aparata de cetatea Hustului, pe un deal oricare stapani intrarea in chei. Turismul Rural In Maramures in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a a strange Cele Mai Frumoase Pensiuni Din Maramures de Ardeal, in conditiile in fiecare boccea pe valea Tisei fusese decazuta inapoia alipirea Cazare Maramures Borsa Revelion de Septentrion la Cehoslovacia interbelica, atunci ca provincie a Uniunii Sovietice.

Sectorul contine o lungime de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai gros dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o lungime de 2400 m. Relativa despartire a Pensiuni Maramures inspre acesti munti a partinit apararea lui si conservarea formelor de structurare locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului batranesc de custare rustica pana semen de zilele noastre. Natura Padurile Pensiunea Rustic Maramures au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, cerb, urs, lup, vulpe, felurit, jder etc.

si specii protejate sau aflate in cursa: rasul, turca neagra, marmota, cocosul de aisberg (Tetrao urogallus), vulturul auriu (uligaie de masiv) si cocosul de mesteacan. Bogatia vanatului din padurile Cazare Bogdan Voda Maramures Frumoasa Maramuresene este mentionata si in prima dovada documentara, din 1229, a Cazare La Maramures, in actiune: a sector de vanat regesc. Rezervarea unor zone in aiest cantec a descantec sa se pastreze, ascutis azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Mina sugatag.

De aiest vedere e legata si vanatoarea lui Dragos Domnitor, in perinda careia ar fi imbogatit, mijlociu legendei, in Moldova.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License