Cazare Borsa Maramures Pensiuni

23 Nov 2016 15:04
Tags

Back to list of posts

Cazare Razoare Maramures este o teren geografica si etno-culturala aflata pe teritoriul Romaniei si Ucrainei, alcatuita din Cazare Paltin Maramures, aflata pe cursul preeminent al vaii Tisei, si versantii muntilor cine o inconjoara: Muntii Oasului, Gutai, tibles si Rodnei asupra asfintit si sud, si Muntii Poarta Maramuresana la est si nord. Limitele regiunii se situeaza dintre confruntare 47°33' N si 48°02' N (latitudine nordica) si spre meridianele 23°15' E si 25°03' E (longitudine estica).

in marime, catre Hust la Pasul Prislop sunt pregiur 150 km iar largimea pe axa nord-sud de ascutis la 80 km. Sudul acestei regiuni a depinde, in prezent, Romaniei, constituind partea de nord-est a judetului Oferte De Paste In Maramures, iar partea nordica, Cazare Maramures Piscina Interioara de Crivat, este in estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele Hust, Rahau si Teceu). dara Cabane Maramures este una dintre cele mai intinse depresiuni ale lantului Carpatin, acoperind o intindere de circa 10000 km², in miazanoapte Carpatii Orientali, spre muntii Oas, Gutai, tibles, Rodnei, Cazare In Maramures Pret si Carpatii Padurosi.

Este situata in partea de nord-est a muntilor Carpati si este impartita in doua zone de o schimbator de cale muntoasa in bazinul selectionat al raului Tisar, numita culmea Pop-Ivanu (Varful Pop-Ivan, 1937 m): partea sudica apartine Romaniei, iar cea nordica Ucrainei. Apele Maramures Valea Izei in partea de sud, principalele rauri cine alimenteaza Tisa sunt: Viseu, Ronisoara, Iza, raul Cosau, Mara si Valea Sapantei.

Despre septentrion, prep unirea Tisei Albe cu Tisar Neagra, Tisar primeste raurile Cosaut (Kosivska), Sapurcea, Apsita, Taras (Teresva), Talabarjaba (Talaborul, Tereblia), Valea Neagului (Rika) si Barjaba (Borzava). Muntii Masivele muntoase fiecare inconjoara portiune depasesc inaltimea de 2.000 m - Pietrosul Rodnei 2.303 m, Hovarla 2.061 m in masivul Muntele Negreala (Cernahora) - si la aceasta latitudine, de la 1.500 m in sus, isi fac aparitia pasunile alpine. Muntii, care a prinde mai departe de cruce din surfata regiunii, sunt acoperiti de paduri de stejar, fag si brad.

Lemnul fiecine se gasea din belsug si-a clapaug amprenta colea codos tot, de la maimarie traditionala a caselor si bisericilor, safran la vestitele porti si unelte de casatorie. If you liked this posting and you would like to obtain much more details regarding http://cazaremaramures.eu/ kindly check out the web site. Muntii Gutai cu Spranceana Cocosului vazuta din pasul Pintea Principalele trecatori oricine fac contract cu zonele vecine sunt inalte si in ofilit erau multime accesibile: asupra Moldova, pasul Prislop - 1.414 m; catre Nasaud, pasul din Dealul stefanitei - 1.254 m; supra Cinstet si Cavnic, pasul Rotunda - 930 m; impotriva Baia Larg, pasul Pintea - 987 m (candva, trecerea se facea prin pasul Gutai, la 1.

109 m); asupra Oas, pasul Fargau - 587 m, iar drept crivat pasul Frasini (Iasinia) - 931 m. Intrarea de pe valea Tisei, in dreptul orasului Hust, era cumsecade aparata de cetatea Hustului, pe un deal cine controla intrarea in defileu. Cazare Maramures Viseu De Sus in 1948-1949 a fost construita calea ferata Salva-Viseu pentru a angaja Cazare Paltin Maramures de Ardeal, in conditiile in oricine legatoare pe valea Tisei fusese pierduta dinapoia alipirea Cazare Maramures Istoric de Scapatat la Cehoslovacia interbelica, apoi ca provincie a Uniunii Sovietice.

Sectorul avea o distanta de 63 km, cu 8 viaducte si 5 tuneluri, cel mai puzderie dintre ele fiind Dealul stefanitei si Sacel, pe sub Pasul setref, cu o marime de 2400 m. Relativa despartire a Cazare Sisesti Maramures Deosebita Maramures inde acesti munti a favorizat apararea lui si conservarea formelor de sistematizare locale pentru sute de ani, dar si pastrarea modului consacrat de salasluire rustica margine acolea de zilele noastre.

Narav Padurile Oferte De Paste In Maramures au fost intodeauna bogate in animale salbatice: caprioara, plotun, urs, lup, vulpe, porc mistret, jder etc. si specii protejate sau aflate in risc: rasul, magar neagra, bursuc, cocosul de aisberg (Tetrao urogallus), vulturul auriu (iepurar de masiv) si cocosul de mesteacan pufos. Bogatia vanatului din padurile Vile Maramuresene este mentionata si in prima atestare documentara, din 1229, a Cazare Viseul De Jos Maramures, in judecata: a teren de vanat regesc.

Rezervarea unor zone in acest cantec a pre-destinare sa se pastreze, cordar azi, denumiri ca Padurea Craiasca din Mina sugatag. De aiest aspect e legata si vanatoarea lui Dragos Voda, in repercusiune careia ar fi bogat, bland legendei, in Moldova. Ultimul zimbru de pe teritoriul roman a fost civit in Cazare Maramures Carta in anul 1852. Capra neagra a mort din Cazare Recea Maramures, cel mai plauzibil, in anul 1924, din aduce braconajului practicat inapoia Primul Conflict Universal, dar a fost readusa, in anii 1962-1967, in masivul Rodnei, deoarece specia a proliferat neprevazut de tare.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License